Typografian kurssi oli mielestäni todella kattava, mielenkiintoinen, mutta valitettavasti huonosti suunniteltu. Kurssin sisältö oli monipuolinen, pidin siitä että teimme paljon käsin, mutta myös koneella. Tuntiopettajat olivat taitavia, ja heistä suosikkini olivat Hanna, Juha ja Sampo. Kurssin aikana mielestäni olisi voinut hyödyntää maanantait ja perjantait, sillä nyt aikataulu oli todella tiukka. Jos niille päiville ei ole mahdollista saada ohjattua opetusta, niin myös itsenäiset tehtävät tai välikatsaukset olisivat hyviä kurssin aikana.
Kurssin isoimmaksi ongelmaksi koitui se, että aikataulusta ei tiedetty edes kurssin aikana, tuli yllättäviä dediksiä ilman mitään infoa ja oltiin muutenkin hukassa lähes tulkoon kokoajan. Viestintä oli myös huonoa. 
Markus Itkosen tunneilla tuli turhauttava olo, sillä jos olimme InDesignin parissa, niin Itkonen ei osannut neuvoa ohjelman kanssa vaikka hänen antamansa tehtävät olivat opettavaisia. Olisin vaatinut opettajalta sen, että jos hän vaatii niin osaisi myös opettaa. Joten jatkoa ajatellen olisi mahtavaa, jos esimerkiksi Itkosen tehtäviä tehtäisiin Sampon tunnilla. Uskon että niistä tunneista saisi paljon enemmän irti, kun puolet ajasta ei menisi arvailuun. Huomasin että omista taidoista InDesignin kanssa oli tällä kurssilla paljon hyötyä. Esimerkiksi silloin, kun piti lähettää "painoon" eli Eilalle painotiedostot. Sillä meille ei annettu mitään ohjeita, kuinka tehdä omasta tiedostosta painoaineisto. Tämä on tärkeä ja välttämätön taito työelämässä, joten minusta oli hassua että tätä ei käyty ollenkaan läpi.
Hannan, Juhan ja Sampon osuuksista tykkäsin todella. Heillä oli jokaisella selvät sävelet mitä heidän alueeseensa kuului ja olivat innoissaan ottamassa asioista selvää, jos jokin asia ei ollut meille vielä selvillä. 
Kokonaisuudessaan kattava ja hyvä kurssi! Sisältö oli mielestäni hyvä, mutta aikataulullisesti kaikki vaativimmat työt (Itkosen juliste, kirja, omien sivujen taitto...) tulivat samaan aikaan, joten se tuotti vaikeuksia. Kirja oli mielestäni todella hyvä lopputuote ja sitä tehdessä oppi paljon. Olisi ollut hyvä, että olisi ollut selkeä lista mitä omilla sivuilla täytyy olla. Sillä nyt meni aikaa siihen että mietti mitähän täällä pitää olla, joten kirjasta ei ehkä tullut niin yhtenäinen kuin mitä olisi voinut olla.
Back to Top